Приложения

Стадиони

 
 
 

За най-модерните стадиони в целия свят се използват все по-леки, почти подвижни покривни конструкции. Често покривите се закрепват с въжета, чиито точки на съединяване трябва да бъдат лагерувани от двете страни без момент.

Естетиката е само един аспект - все по-важна става климатичната защитна функция на покривите. При техните процеси на отваряне и затваряне действат огромни сили върху многобройните лагерни възли.

Но за лагерите ELGOGLIDE не са проблем и специалните функции: На арената „Auf Schalke“ те са монтирани в механиката, която осъществява полагането и снемането на футболната тревна настилка, точно така както шарнирните накрайници INA в устройствата за преместване на различните части на трибуните. Оличителен белег: 100% без необходимост от поддръжка.

Арена "Auf Schalke", Gelsenkirchen.

За намиращото се пред стадиона игрално поле са необходими шест часа за неговото преместване от 300 m до вътрешността на стадиона. Шарнирните лагери в стойките под трибуните осъществяват вкарването и изкарването на игралната тревна покривка в затворено състояние .

State Hockey Centre Sydney

Всички точки на съединяване на въжетата с ръба на покрива и с опорите са лагерувани посредством покрити с ELGOGLIDE шарнирни лагери.

 
 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам