ПРИЛОЖНА ТЕХНИКА
 
Публикации
 

Каталог | 2019-06
Super Precision Bearings
Spindle bearings Super precision cylindrical roller bearings Axial angular contact ball bearings

 
 

Специално издание | 2014-11
FAG BAX Axial Bearings
High speed bearings for main spindles

 
Приложения

Лагери за главен шпиндел

 

Лагери специално за задвижвани инструменти

Новите PTB лагери на FAG са конструирани за задвижваните инструменти. С техния 30° ъгъл на контакт те са особено подходящи за поемане на големи аксиални сили. Те са директно взаимозаменяеми с шпинделните лагери от серии В719 и В70 и предлагат за приложението още по-точни резултати от обработката и по-високи производителности при рязане.

 
 

Високоскоростни за главни шпиндели

Новите FAG високоскоростни аксиални лагери BAX притежават голяма аксиална товароносимост и коравина, но същевременно покриват изискванията за обороти на лагери за главни шпиндели. За това са подходящи лагерите с 30° ъгъл на контакт, точно в комбинация с високооборотни едноредни или двуредни цилиндрично-ролкови лагери серия N съответно NN30, превъзходни за приложения във фрезови шпиндели и обработващи центри.

 
 

Термично устойчив за мотор-шпиндели

Новият FAG прецизен цилиндрично-ролков лагер N..-TR с радиално гъвкав външен пръстен предлага за пръв път точно за мястото на плаващ лагер в мотор-шпиндел превъзходно компенсиране на температурните колебания при максимална пригодност за високи обороти. Оптимизираното разпределение на мазилно вещество, както и по-ниската работна температура допълнително гарантират сигурната функция на плаващ лагер.

 
 

Нова високоефективна серия за главни шпиндели

Новата FAG високоефективна серия шпинделни лагери RS се отличава с особена коравина както и с много добра пригодност за високи обороти. Използването на тези лагери с големи сачми и с номинален 20° ъгъл на контакт осигурява при главните шпиндели трайно намаляване на разходите поради значителното увеличение продължителността на експлоатация и нови конструктивни опции.

 
 

Лагери X-life ultra

Лагерите X-life ultra са хибридни шпинделни лагери с пръстени от висококачествена стомана Cronidur 30, която е разработена специално за критични приложения в авиацията и космонавтиката. Те имат значително повишен живот и са абсолютно устойчиви на корозия. На пазара те са известни като Х.. Лагери с отлична товароносимост и максимално достижими обороти в целия свят. Те удължават многократно издръжливостта и повишават максимално рентабилността на металорежещите машини.

 
 

Плаващи лагери - решения

FAG предлага най-специфичния спектър в целия свят от решения за функционалността на плаващите лагери в шпинделите на металорежещите машини. Продуктовата гама се простира от едноредни и двуредни високопрецизни цилиндрично-ролкови лагери през Floating Displacement лагери до компактни готови за монтаж възли.

Високоскоростните Floating Displacement лагери имат външен пръстен на радиално-сачмен лагер, керамични сачми и вътрешен пръстен на цилиндрично-ролков лагер от Cronidur 30. Те се предлагата като отворени, уплътнени или DLR версии с конусен или цилиндричен отвор. Специфичните съобразно приложението възли с плаващи лагери също са на разположение във всички варианти.

 
 

Уплътнени шпинделни лагери

FAG B..2RSD и XCS, HCS и HSS са безконтактно уплътнени и с доживотно мазане.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам