Приложения

Компютърни томографи

Тук печели най-вече пациентът: CT-скенерите стават много по-прецизни с интегрираната мехатронна FAG-система за лагеруване и работят много по-безшумно, времето са изследване на пациента се намалява.
 
Технологичен трансфер в метричния диапазон: Модерни тънкостенни лагери с керамични сачми, разработени за хеликоптери - сега за нуждите на медицината
 
 

Иновации: Мехатронна система за лагеруване за компютърни томографи

В резултата на съвместната работа с известни производители на апарати за компютърна томография се получи решение на световно ниво: Интегрирана мехатронна система за лагеруване, състояща се от точен и безшумен хибриден тънкостенен лагер с директно задвижване, както и високопрецизни универсални елементи.

Самият лагер е доразработка от FAG-авиационната техника и притежава всички свойства, които имат най-висок приоритет в CT-скенерите:
100% функционална сигурност при максимална работна точност и минимален шум. Тенденцията за все по-високи обороти при компютърните томографи може да се реализира без проблеми с нашата система на лагеруване. Вече са демонстрирани обороти над 300 min-1.

Решението на FAG предлага на производителите на компютърни томографи допълнително предимство по тоношение на време и разходи: Вие можете директно да вградите една изцяло предварително монтирана и изпитана система за лагеруване и задвижване без допълнителни разходи за монтаж и изпитания.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам