Приложения

Директни задвижвания

Многоосева позиционираща система за анализиращата техника
 
Позиционираща система Open frame
 
Задвижващи възли за компютърни томографи с интегрирани мехатронни FAG-системи за лагеруване
 
 

задвижване и лагеруване от един производител: С IDAM-директни задвижвания за системно решение

IDAM-директните задвижвания за линейни и ротационни движения се препоръчват в медицинсктата техника особено там, където се изисква висока прецизност и динамика, както и дълъг живот. Като се започне от двигателите за носилки, премине се през колиматорите за лечение на тумори и се стигне до задвижващите модули без предавки за компютърната томография.

Многоосеви маниполатори за рентгенови изследвания вече се използват успешно, а IDAM-ллинейните системи позволяват в медицинските станции за анализ позициониране на проби в едноцифрения μm-диапазон. На минимално пространство задвижванията, които са почти без изностване, развиват максимална мощност.

Към предимствата спадат:

  • Висока променливост на оборотите и скоростта
  • много добра динамика и устойчивост
  • високи крайни скорости
  • висока способност за ускорение и спиране
  • мксимална точност на позициониране и повторяемост

Особено подходящо за приложение в областта на медицинската техника е ротационното задвижване от типа HSR. С нискоомова намотка и минимални полюсни числа този двигател достига относителни скорости от 50 m/s и поради това е подходящ за високооборотни приложения. Той е проектиран в зависимост от специфичните изисквания на клиента и приложението, както и HSRV-задвижването със специална намотка и без вибрации и се използва при компютърната томография.

Двата двигателя са подходящи като задвижване за бързооборотни шпиндели или други въртящи се възли, когато се изисква същевременно висок въртящ момент.

По пътя към нови, ориентирани към успеха системни решения

Техниката на директните задвижвания очарова не само с нейната прецизност и динамика, но и с многообразните възможности за приложение. С IDAM-директните задвижвания сме в състояние, да Ви доставим като клиент съгласувани комплексни системи. Вие получавате задвижване и лагеруване от един производител. Използвайте тези възможности за Вашата медицинска апаратура!

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам