Минна промишленост

Транспортни системи

Вагонетки с коритообразен кош

В целия свят въглища, руда и нефтоносен пясък се транспортират с големи ватонетки с коритообразни кошове. За електрически задвижваните задни колела FAG доставя не само лагери за колелата, но и за цялата предавка.

Лагеруване на колелата се извършва с два конусно-ролкови лагери в О-подредба. Тези лагери имат външен диаметър отчасти от над един метър. В предавките се използват цилиндрично-ролки лагери и двуредови конусно-ролкови лагери. Отчасти се използват и планетни предавки, при които планетните колела се движат в специално разработени самонагаждащи се ролкови лагери.

 

Лентови товарни транспортьори

Лентовите товарни транспортьори в откритите рудници транспортират големи маси на големи разстояния.
За лагеруването на задвижваните лентови барабани FAG доставя специални тела и самонагаждащи се ролкови лагери.
FAG самонагаждащите се ролкови лагери са конструирани за най-тежки натоварвания и дават възможност за компенсиране на несъостност и провисване на вала. За незадвижваните, в повечето случаи вътрешно лагерувани барабани, се използват специални цилиндрично-ролкови лагери.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам