Първично обработване на суровини

Вибрационни сита

 
 
 

Сортирането е разделяне на твърди вещества според големината на частиците. Ако разделянето се извършва чисто механично върху сита, говорим за сортиране със сито.

Търкалящите лагери във вибрационни сита са подложени на високи, в повечето случаи ударообразни сили. Допълнително лагеруването извършва по време на въртенето кръгообразни, елипсовидни или линейни движения. Появяващите се високи радиални ускорения силно натоварват лагерите  и по-специално сепаратора.

Обикновено работните обороти са много високи. Това предизвиква 20 до 30 °K по-висока температура на лагерите в сравнение с нормалната работа. Също така има по-големи неточности на съосността на местата, където се намират лагерите и силни провисвания на валовете. FAG доставя за това самонагаждащи се ролкови лагери в специално изпълнение за вибрационни сита.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам