Конусна зъбна предавка

Конструктивно решение

 

За лагеруването на главния вал бяха избрани радиални сачмени лагери 6010 (1). Тези лагери поемат както радиални, така и аксиални сили. На вторичния вал монтажното пространстро е по-малко. Поради тази причина на това място се монтират сачмени лагери с ъглов контакт 7205 BE (2) за поемането на радиалните и аксиалните сили.
Сачмени лагери с ъглов контакт имат контактен ъгъл 40˚ (допълнителен знак B) и подсилен ред на сачмите(допълнителен знак Е).

Необходимата сглобка без хлабина може да се получи чрез регулиране на радиалните сачмени лагери и на сачмените лагери с ъглов контакт.
Радиалните сачмени и сачмените с ъглов контакт лагери се мажат чрез напълването с масло на предавката. Това мазане с маслена вана е достатъчно, когато вторичният щранг е насочен настрани или надолу. Уплътненията в тялото предпазват лагера и конусните колела от външни замърсявания и задържат маслото в предавката.

Когато вторичният щранг е насочен нагоре, съществува опасността от недостатъчно снабдяване с масло на сачмения лагер с ъглов контакт. За тези случаи се използват сачмени лагери с ъглов контакт 7205 BE 2RS. Тези лагери имат контактни уплътнения от двете страни и са смазани заводски.

Използвани продукти на INA-/FAG

  • (1) Радиални сачмени лагери 6010
  • (2) Сачмени лагери с ъглов контакт 7205 BE
 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам