Обслужване

Изчисления и разработка

Изчисляването на живота на лагеруването с търкалящи лагери е основата за определянето на типа и размера на лагерите.

Указанията за натоварването от производителите на предавателни механизми и изчислителните програми на производителите на търкалящи лагери трябва да бъдат възможно най-близки до практиката, за да могат лагерите да се оразмерят правилно. В тясно сътрудничество с производителите на предавателни механизми и базирайки се на широко обхватните изпитвателни процеси от INA и FAG са разработени изчислителни методи и изчислителни програми, които спадат към най-прогресивните в областта на техниката с търкалящи лагери.

Изчислението по DIN ISO 281 не е достатъчно, когато напр. хлабината или натягът на лагерния възел, коравината на лагерите, еластичността на валовете или корпусите влияят силно върху продължителността на ползване. INA и FAG използват специални изчислителни програми, чиито резултати са много близки до практическата продължителност на ползване.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам