Приложения

Лагеруване на цилиндри под налягане модерно - лагери с три пръстена

KBA RAPI-DA 142 , високомодерна и високопроизводителна печатна машина за листов офсетов  печат (фиг.: Koenig & Bauer AG)
 
Лагеруване с три пръстена на гумен цилиндър на KBA RAPIDA 142
 
 

Изискванията за производителността на печатните машини се увеличават непрекъснато. Задачата не се състои само в това, да се лагерува прецизно печатащия цилиндър, а и да се поставят цилиндрите за функцията печатане нагоре-надолу на определеното разстояние . До сега тази задача се решаваше с ексцентрични лагерни букси. Чрез целенасочено завъртане с помощта на ексцентричността печатащите цилиндри се поставят на необходимото разстояние. Недостатък е неизбежната лагерна хлабина на плъзгащо лагеруваните ексцентрични букси.

Модерни лагери с три пръстена от типа DML3E дават възможност да няма хлабина чрез лагеруването на ексцентрика в завъртаща се опора без хлабина. Друго предимство е много високата надеждност на това решение. Вече няма износване и заклинване на лагерните букси. Вашите ползи: По-дълъг експлоатационен живот и максимално качество на печата.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам