Продуктова гама

Индивидуални решения

Идеални за лагеруване на цилиндрите за нанасяне на лак в лакировъчни устройства. Polygon-лагери на INA
 
 

Специално направени за Вашата печатна машина

Извън доставката на компоненти Schaeffler Group е надежден партньор за разработки за своите клиенти. От съвместната работа с всички водещи производители на печатни машини в целия свят бе създадено непрекъснато нарастващо, общо ноу-хау на приложение и производство. По този начин се създават все по-нови идеи, с които и двете страни могат да завоюват върхови позиции на пазара.

Пример Polygon-лагери

За по-голям радиален работен ход, напр. в лакировъчни устройства на печатни машини за листов офсетов печат беше разработен Polygon-лагера. Неговите особености са в полигоналния външен пръстен с отвори за мазане и закрепване, както и прецизни функционални повърхнини за частите за присъединяване (полигонално преместване). Външният пръстен се подпира от три ходови ролки, с чиято помощ се получава голям работен ход при въртящите движения. Вътрешният прецизен цилиндрично-ролков лагер функционира без хлабина и с малко триене.

Пример лагерни възли DMLL

При новоразработения лагерен възел DMLL за печатни машини една линейна направляваща без необходимост от поддръжка заменя с иглен плосък сепаратор ексцентрика. По този начин гуменият респ. форменият цилиндър на една ротационна печатна машина се премества вече не по кръгова траектория, а праволинейно. За първи път за преместването беше интегриран хидравлично-бутален елемент във възела, който осъществява прецизно управление на силата на подаване.

Лагеруването на цилиндъра се поема от двуреден прецизен цилиндрично-ролков лагер за максимални обороти с особено ефективно уплътнение.

За директно закрепения с фланци върху вътрешната страна на страницата лагерен възел са достатъчни къси шийки на вала - без опорни пръстени! При това устойчивостта на системата на печатащия цилиндър остава изцяло запазена.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам