Продуктова гама

Фиксирани лагери

Възел с конусно-ролкови лагери TBS, двойка в O-разположение
 
Възел с конусно-ролкови лагери TBS, с дебелостенен външен пръстен
 
Фиксиран възел с фланцово закрепване DMF
 
 

Без хлабина - радиално и аксиално

За да се получат максимални резултати на печата главните цилиндри на печатните машини трябва да се водят от страната на фиксираните лагери както аксиално така и радиално възможно без хлабина и с устойчивост. Доказано и рентабилно решение за фиксирано лагеруване са двойка конусно-ролкови лагери. Те са съгласувани без хлабина и могат да се натоварват максимално както аксиално така и радиално. В съпоставка с решенията с отделни компоненти изработените в завода сдвоени конструктивни единици на FAG имат еднозначни предимства при монтажа със своята експлоатационна надежност. С максимална прецизност (Допуски P5 или P4) те изпълняват високите изисквания по отношение на точността на въртенето без радиално биене.

Друг плюс по отношение на експлоатационната надежност и прецизността възлите на FAG с конусно-ролкови лагери се доставят с дебелостенен външен пръстен. Ходът на отделната лагерна букса намалява допуските и разходите.

При фиксираното лагеруване на цилиндрите, които водят хартията на печатни машини за листов офсетов печат, най-голямо значение имат устойчивостта и липсата на хлабина. Лагерният възел с фланцово закрепване DMF на INA отговаря максимално на тези изисквания.

Той се състои от един двуреден прецизен цилиндрично-ролков лагер, в който са интегрирани два аксиални иглено-ролкови венеца. Те поемат без проблеми съответните сили. Специално при ход с половин обороти на цилиндрите тази концепция чрез своята извънредно висока радиална и особено аксиална точност на хода, както и чрез голямата си устойчивост в двете посоки, гарантира за максимално качество на печата. Интегрираното уплътнение и фланцовият капак улесняват монтажа и спестяват допълнителни монтажни елементи.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам