Продуктова гама

Освободени лагери

Двуреден иглен лагер NAO с изместени сепараторни гнезда
 
Лагерен възел за печатна машина DML с дебелостенен външен пръстен
 
Лагерен възел с четири пръстена и двоен екцентрик DMLD
 
 

Перфектно въртене без радиално биене и максимална точност

Иглени лагери на INA, водени по сепаратора заменят използването на търкалящи лагери в печатните машини. Класическата концепция на плаващото лагеруване на главния цилиндър в печатните машини за офсетов печат почива от 50 години на едно решение на Schaeffler - на двуредния иглен лагер с изместени сепараторни гнезда. Ако се изисква по-висока товароносимост, се предлагат многоредни прецизни цилиндрично-ролкови лагери.

Предимствата на това плаващо лагеруване лежът в тяхната висока радиална устойчивост, минимално триене и перфектно аксиално преместване. Концепцията е особено подходяща за формени цилиндри с функция за аксиално нагласяване .

Към най-модерните разработки за лагеруване на главните цилиндри в офсетови машини спадат комплектно многопръстенните лагери без хлабина DML.. с единичен или двоен ексцентрик. Типично приложение за това е лагеруването на гумени цилиндри, които трябва да работят с висока прецизност и точност на въртенето без радиално биене.

Освен за самото лагеруване на цилиндъра с тези многопръстенни лагери могат да се променят осовите разстояния на цилиндрите, напр. за процесите на задействане и спиране или за изравняването на различни дебелини на хартията. Тази задача се поема от интегрирани ексцентрици, лагерувани с търкалящи лагери. с малко триене, надеждно и без хлабина. Добре уплътнено и запълнено със специална грес, завъртащото се лагеруване не изисква поддръжка - идеално за постоянно максимално качество на печата. В много случаи при тази модерна концепция може да не се използват опорни пръстени за гумени и формени цилиндри. По този начин могат да се намалят разходите и да се увеличи надеждността на печатната машина.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам