Продуктова гама

Ходови ролки

Висока сигурност срещу износване и мазане през дълги интервали: Лагерувани с иглени лагери гърбични ролки KR.. PPA с новоразработено уплътнение
 
Ход с малко триене и поддръжка през много големи интервали – ходовата ролка LR52
 
Ходова ролка LR с покритие TRIONDUR
 
 

По-висока сигурност, постигната чрез технически прогрес

Ходовите ролки на INA с оптимиран външен профил са с много по-добри технически качества от конвенционалните компоненти. Контактното пресоване по формулата на Херц на контактните места с и без наклонявания остава винаги по-малко от това на конвенционалните ролки. Това намалява износването на насрещната работна пътечка и увеличава устойчивостта на конструкцията.

При управлението на смилането на боята или на вала за захващане на една машина за листов офсетов печат могат да се видят многото предимства на ходовите ролки. Компактни и спестяващи пространство и отличаващи се с висока товароносимост те се движат с малко износване и много надеждно. Благодарение на техните големи пространства за грес се удължават интервалите за допълнително мазане, което намалява разходите.

При разработването на нашите опорни и гърбични ролки, лагерувани върху иглени лагери, на първо място бе взето под внимание повишената експлоатационна надежност и живот. Резултатът: нови задвижващи и уплътнителни пръстени от висококачествена пластмаса

Също и за екстремни условия на околна среда, като овлажнителните апарати, Schaeffler Group разполага с много практически решения. За тази цел ходовите ролки могат да бъдат предвидени заводски със защитата против ръжда Corrotect®. Това тънко, галванично нанесено покритие не дава на ръждата никакъв шанс и е изключително изгодно ценово.

Също така се осъществяват специални форми на ходови ролки, напр. с ексцентрични болтове.

Изключителна устойчивост срещу износване с TRIONDUR

Ходовите ролки с покритие TRIONDUR предлагат максимална експлоатационна надежност. Няколко μm дебело, изключително твърдо PVD-покритие предпазва гърбичните ролки и шайби ефективно срещу износване.

Системите за покрития TRIONDUR имат до 80% по-нисък коефициент на триене в сравнение със сухия контакт стомана-стомана. Покритието предпазва трайно при високи трибомеханични натоварвания, недостатъчно мазане и ход на сухо.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам