КОНТАКТ
Публикации
 

Печатно произведение | 2004-09
FAG Wheelset Bearings in Automated Subway Trains in Nuremberg/Germany

 
Метро / градска железница

Метро Нюрнберг

 
 
 
 

FAG буксови лагери за напълно автоматизираното метро Нюрнберг

От 2006 в Нюрнберг в новопостроеното линия U3 на метрото се пуска в експлоатация едно ново, напълно автоматизирано поколение превозни средства без водач, което е разработено и произведено то Сименс АД в Германия. В сравнение с предходния модел типа вагони DT3 се отличава с панорамен сектор на мястото на кабината на водача и преход между двете половини на двойната мотриса.

На високите инвестиционни разходи за автоматизираната работа съответстват намален разход на енергия, повишена сигурност благодарение на многобройните мерки, както и по-гъвкави и съобразени с необходимостите възможности за упатреба на транспортния парк.

Докато конвенциалните превозни средства могат да се движат в макс. 200 секунден такт, автоматизираната работа допуска един 100 секунден такт, а в пикови часове осигуряването в рамките на няколко минути на допълнителни влакове Непрекъснатият обмен на данни между пътя и превозното средство осигурява сигурна работа на влака. Видеонаблюдение на помещенията и гарите дава възможност на бързи реакции на ръководния пункт.

В целия свят преходната фаза се предвижда да бъде до края на 2007, през която фаза конвенционалните и автоматизираните влакове ще си поделят трасетата.

За ходовата част на DT3 FAG доставя буксовите лагери(търкалящи лагери и лагерни тела).

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам