КОНТАКТ
Публикации
 

Печатно произведение | 2004-09
INA ELGOGLIDE® Plain Bushes in SUW 2000 Gauge Changeover Systems from ZNTK Poznán S.A.

 
Товарни вагони

Регулиране на коловозна широчина SUW 2000

 
 
 

Наред с 5 различни токови системи и 15 различни защитни системи на влаковете и поради петте различни коловозни широчини в Европа и Азия се получава забавяне на железопътния транспорт при преминаването на границите.

Чрез неединния технически стандарт трябва да се сменят локомотивите, а при смяна на коловозната широчина и талигите на вагоните - което е свързано с разходи и загуба на време. Автоматични настройки на коловозната широчина под формата на съоръжения за преминаване от една коловозна широчина на друга на граничните гари дават възможност за промяна на междуосовото разстояние. При преминаване през такова съоръжение колелото след освобождаване се води посредством реборд на бандаж по специално подредени профилни релси, за да се изравни междуосовото разстояние със съответното междурелсово разстояние.

Така при пътнически влакове може да се избегне досега необходимата смяна на талигата, а при товарните влакове - пренатоварването на стоките на вагони с друга коловозна широчина. Полската система SUW 2000 дава възможност да се интегрират железопътни системи в европейско-азиатски транспортни коридори и по този начин да се подобри тяхната функционалност.

INA доставя на ZNTK Poznán S.A. плъзгащи лагери INA без необходимост от поддръжка за настройка на коловозната широчина.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам