Товарни вагони

tarol units rolling highway

 
 
 

Превозното средство с ниско разположени рами и 8 оси Huckepack от типа Saadkms се изплозва между другото от Hupac (Швейцария) и ÖBB (Австрия) преди всичко за прекосяващ Алпите транспорт. При него камионите се качват в специални терминали директно от пътя чрез товарна платформа върху вагона, за да се транспортират от изходното място до целта. Водачът се оттегля в специален придружаващ вагон със спални купета, придвижва се до целевото цясто и доставя сигурно стоката на клиента.

Тази форма на комбиниран железопътен и автомобилен транспорт – сухоземна линия на колела (ROLA) – печели все по-голямо значение, не само заради увеличения обем на трафик и опазването на околната среда. Въз основа на статистика на UIRR дялът на ROLA през 2002 г. възлиза на приблизително 29% от всички международни пратки (данни на международното сдружение на дружествата за комбиниран железопътен и автомобилен транспорт – UIRR, май 2003 г.).

Наред с икономическите предимства като намаляване на разходите за инфраструктура тази форма на транспорт предлага на клиентите предимства като:

  • намаляване на разходите за персонал
  • по-малко пътни такси
  • никакви забрани за движение в неделя и празнични дни
  • по-висока транспортна сигурност.

За талигите на транспортните средства с нискоразположени рами Schaeffler KG доставя колоосни лагери FAG и лагерни адаттери.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам