Мехатроника

Буксови лагери с интегриран генератор

Въз основа на увеличените изисквания в релсовия транспорт INA и FAG разработиха един генератор, който е интегриран в колоосния лагер. При акумулирането на енергия по време на движение товарните вагони могат да се захранват независимо и при спряно състояние.

Колоосните лагери на Schaeffler Group Industrial с интегриран генератор могат да се използват винаги там, където е необходима електрическа енергия в железопътните вагони, но няма такава на разположение.

Така напр. е възможно телематичните системи с допълнителни функции като диагностика на колоосните лагери и контрол за опасен товар да предават техните данни на кратки интервали благодарение на достатъчното и непрекъснато захранване с ток.

 

В момента има две системи на разположение:
С постоянна мощност от 5 W типа на генератора Low Power е подходящ за напр. захранване с електроенергия на сензори за диагностика на колоосни лагери, на темематични системи със определяне местоположение чрез GPS и за контрол на транспорта, чието прехвърляне на данни се осъществява чрез GSM.

Като по-мощен вариант с 100 W постоянна мащност генераторът High Power би могъл да захранва напр. електро-пневматилни спирачни устройства, звукови или оптични предупредителни устройства или също така устройства за защита срещу плъзгане.
Предлагат се и специфични за клиента решения (напр. напрежения от 6 V до 24 V) по заявка.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам