Мехатроника

Буксови лагери с интегрирана сензорика

Все по-търсените управляващи и контролни системи в железопътния транспорт изискват голям обем на данни по време на движението. Все повече информация от областта на колоосните лагери е необходима за различните системи превозни средства. Към нея спадат сигналите за оборотите, разпознаване на посоката и измерване на температурата на лагерите в превозното средство като допълнение към контрола на прегряване.
Schaeffler Group Industrial разработи възел с колоосни лагери с интегрирана сензорика (готова за монтиране гилза с интегрирана сензорика), която е оптимирана в съответствие с изискванията на железопътния транспорт.

Сензорите предават междудругото надеждна информация за оборотите към системата за защита срещу плъзгане и спирачната система, към индикаторите на скоростта, механизмите за затваряне на вратите. Непрекъснати измервания на температурата за ранно разпознаване на загряването на лагерите дават възможност за своевременно разпознаване на възможни проблеми, чрез което навреме може да се вземат съответните мерки. Оповавайки се на непрекъснатото получаване на информация при необходимост с допълнителни сензорни сигнали като вибрация или ходова мощност в бъдеще човек може да разчита на поддържане на превозните средства в изправност в зависимост от необходимостта.

За бъдещи системи за управление на влакове (ERTMS/ETCS) респ. различни системи за управление на влакове лагерът може да бъде оборудван с няколко независещи една от друга многоканални системи за оборотите.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам