Каросерия на превозни средства

Лагери за системи за врати

 
 
 

Системите за вратите при релсовите превозни средства представляват комплексни подсистеми с голямо натоварване. Към тях са поставени високи изисквания за надеждност и дълги интервали за поддръжка.

Лагерите на Schaeffler Group Industrial се използват както в пътнически така и в товарни вагони.

Пътнически вагони

Производителите на превозни средства изискват независимо от типа на релсовото превoзно средство експлоатационен живот над 2,5 милиона цикъла на отваряне. Процесът на отваряне се отличава често с въртеливо изнасящо се движение и линейно отварящо движение на крилото на вратата.

Въртеливите движения се изпълняват надеждно с шарнирните лагери / шарнирните накрайници INA без необходимост от поддръжка. Отчасти се използват и лагери със затегателни елементи с фланцови тела.

За линейните движения се използват системи ходови ролки - шина или линейни направляващи със система със сачмено въртене.

Като допълнителна опора се използват също така и ходови ролки, които като моментната опора надеждно водят отварящото движение. Експлоатационното време обикновено е повече от 10 години.

Товарни вагони

Системите за вратите в товарните вагони са много разнообразни. Вагони с плъзгаща стена (HIBBNS, …) и саморазтоварващи се вагони (FALNS, …) са само два примера тук. Коравост, дълъг живот и минимална поддръжка са основните предимства. Тези цели се постигат с опорните ролки, ходовите ролки, иглените лагери и шарнирните лагери INA на Schaeffler Group Industrial. Те се използват за сгъваеми и покриващи механизми, преместващи приспособления, направляващи, моментни опори, също и за лостови шарнирни механизми и лагеруване на задвижвания.

 
 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам