КОНТАКТ

Шефлер България ООД
бул. “Дондуков” 62 А, ап. 10
1504 София
България

Телефон +359 2 946 3900
Факс +359 2 946 3886

info.bg@schaeffler.com

GPS:

N 42° 41′ 56.2”
E 23° 20′ 19.7”
Google Maps

 

Концернът

С марките INA, LuK и FAG Schaeffler е водещ доставчик в световен мащаб на автомобилостроенето и индустрията. Технологичният концерн е знак за най-високо качество и силно изразена енергия за иновации. С прецизните компоненти и системи за двигателя, скоростната кутия и шасито, както и лагерни решения за множество приложения в индустрията Schaeffler Gruppe има решаващ принос към „мобилността на бъдещето”. През 2018 фирмата реализира оборот от около 14,2 милиарда евро. С около 92 500 сътрудници в целия свят Schaeffler е едно от най-големите европейски индустриални предприятия семейна собственост като със своите 170 филиала в 50 страни разполага в целия свят с мрежа от производствени предприятия, изследователски и развойни центрове, търговски дружества и центрове за обучение.

 

От десетилетия Schaeffler Group с марките си INA, FAG и LUK държи на креативни решения на приложение, на голяма компетентност в инженеринга и производството и на особена близост с клиентите. Изпитаната над 100 години традиционна марка FAG е една от водещите световни марки за приложения в машиностроенето и автомобилната индустрия, както и във въздухоплаването и космонавтиката. Продукти INA и FAG се доставят освен за автомобилната индустрия за близо около 60 други бранша.

Успешното развитие на INA и FAG започна с две гениални идеи:

Д-р Георг Шефлер , който заедно с брат си Вилхелм е основал INA през 1946 г. в Херцогенаурах, разработил през 1949 г. игления кафез. Една революционна иновация, която съдейства на игления лагер за пробива му в индустрията като особено енергоефективен и надежден прецизен конструктивен елемент. Изобретателният дух и волята за успех на Георг Шефлер станаха съставна част от фирмената култура.

INA разполага с единствен по рода си ноу-хау в безстружковото производство на прецизни продукти. Това позволява производството на прецизни продукти в големи серии – с отлично съотношение качество-цена. INA използва ноу-хау и опит също и за разработване и производство на други продукти и с това си извоюва лидерска позиция като производител на моторни елементи.

През 1883 г. в Швайнфурт Фридрих Фишер изобрети машината за шлифоване на сачми и основа с тогава възможното индустриално производство на стоманени сачми успешната история на FAG. С това Фишер постави също основата на цялата индустрия за търкалящи лагери. FAG е представено във всички значими индустриални страни с многобройни дружества, филиали и представителства. От 2001 г. FAG принадлежи към Schaeffler Group и доставя продукти за отраслите авиация и космонавтика, автомобилостроене и индустрия.

Schaeffler Group с INA и FAG разполага с продуктово портфолио, което принадлежи към най-обширните в индустрията за търкалящи лагери и което може да покрие почти всички приложения. Общият каталог за стандартни продукти обхваща над 40 000 артикула, с които се снабдяват 60 различни бранша. Освен това INA и FAG предлагат обширна сервизна програма в консултиране, диагностика, поддръжка и монтаж на търкалящи лагери и комплексни системи. В Германия марките INA и FAG се управляват от Schaeffler Technologies GmbH & Co. KG, най-голямото местно дружество на Schaeffler Group.

Като ориентиран в бъдещето концерн Schaeffler Group инвестира преди всичко в изследователска и развойна дейност, напоследък в нови центрове за изследователска и развойна дейност в Азия и Северна Америка. В световен мащаб 5 250 от 61 000 сътрудника на Schaeffler Group (по данни от 2009 г.) работят над разработването на нови продукти и технологии. Годишно се патентоват около 1 250 изобретения. Schaeffler Group с марките си INA, FAG и LuK в световен мащаб е представена директно на 180 места в 50 държави.

За България търговското дружество на концерна Schaeffler Group е Шефлер България ООД. Ние предлагаме продукти с марките INA и FAG в областта на индустрията: търкалящи лагери, плъзгащи лагери, части за тях, линейни направляващи системи и лагери, шарнирни лагери, инструменти и уреди за монтаж и демонтаж, греси и приспособления за мазане, уреди и системи за следене на състоянието.

Гаранция на нашите продукти: 24 месеца

 
 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам