История

2000

 
 

2000

„Millennium Wheel” – наричано още „Лондонско око” – най-голямото и най-тежкото виенско колело на света е пуснато в действие. То е 135 м. високо, има обиколка 424 м. и общо тегло 2100 т. За гладкото му въртене се грижат два еднометрови и тежащи по тон самонагаждащи ролкови лагери FAG.

 

2002

Поемане на компанията FAG Kugelfischer Georg Schäfer AG, Швейнфурт. INA и FAG заедно стават вторият по големина производител на търкалящи лагери в света.

 

2002

E1-самонагаждащи ролкови лагери: Те съчетават 90 години опит с новостите от областите кинематика, материали и технологии на обработка.

 

2003

INA, FAG и LuK се обединяват в „Schaeffler Grоup“.

 

2003

INA и FAG предприемат съвместно представяне в индустрията. Първото съвместно изложение на Schaeffler Grоup е на Хановерския индустриален панаир.

 

2003

Начало на X-life: общ щемпел за качество на върхови продукти и услуги на INA и FAG.

 

2004

Най-малката лагерна втулка на света (с 2 мм вътрешен диаметър) е пусната серийно в употреба в малка предавка в продуктрониката.

 

2005

Първи пробен полет на Airbus-A380 с FAG лагери.
FAG е доставчик на всички лагерувания в двигателя и на многобройни компоненти за Ролс-Ройс двигателите „Трент 900“ на най-големия пътнически самолет на света.

 

2005

В новия завод Брашов (Румъния) започва производство на линейни продукти, както и компоненти за машиностроенето и индустрията.

 

2005

Марката FAG празнува 100-годишнина.

 

2006

Немските дружества FAG Kugelfischer AG & Co. oHG и INA-Schaeffler KG се обединяват в Schaeffler KG.

 

2006

Обединение на ИНА Лагери ООД и търговското представителство FAG Kugelfischer в Шефлер България ООД .

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам