ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

В нашата Библиотека ще намерите литература за всички наши иновационни продукти. Творчески мислещи сътрудници творят бъдещето на INA и FAG. Атрактивни предложения в тази връзка ще намерите при нашите обяви за работа.

 
Концернът

Изследователска и развойна дейност

 
 
 
 
 

Иновативна сила и оригинално мислене

Като концерн, ориентиран към бъдещето, ние инвестираме значително в изследователска и развойна дейност.

Съвсем съзнателно, защото още в началото на успешната история на INA и FAG са заложени две гениални идеи. С изобретяването на машината за серийно шлифоване на сачми през 1883 г. Фридрих Фишер се превръща в пионер и основоположник на лагерната индустрия. С конструирането на игления кафез през 1949 г. д-р Георг Шефлер – осигурява пробива на игления лагер в индустрията.

И до днес креативен инженеринг често с неконвенционални идеи отличава инженерите на INA и FAG. Да поставиш под съмнение съществуващото, да вървиш по нестандартни пътища и да се осмелиш да имаш различни гледни точки - това са предпоставките за осъществяването на нови изключителни идеи.

В модерни изследователски и развойни центрове в целия свят сътрудници работят над нови ориентирани към бъдещето продукти и технологии. В тясно сътрудничество с клиентите от автомобилосторенето, машиностроенето и авиационната и космическа техника непрекъснато се реализират нови, технически и икономически убедителни решения.

Разработването на материали и решаването на трибологични задачи са ключови области в процеса на създаване на нови продукти. При разработката на все по-комплексни продукти чрез използване на мехатрониката и системното мислене ние залагаме на модерни инструменти като симулация и ускорено прототипиране. Отделните лагерни системи чак до готовото превозно средство могат да бъдат подложени на всички необходими тестове на изпитателните стендове. Така ние повишаваме експлоатационната сигурност на нашите продукти и събираме важни познания за разработката и усъвършенстването на продуктите.

Нашите клиенти получават по-полезни продукти. Така напр. с помощта на разработени от нас покрития многократно може да се удължи животът на лагерите. В модули е интегрирано не само лагеруването, но и едновременно с това измервателната и задвижващата техника, а разработените от нас програми за пресмятане позволяват на инженерите да изчисляват цели предавки със съответните лагерни възли директно при клиента навсякъде по света.

Предпоставка за иновативната сила е редовният личен обмен на знания и опит. За насърчаване на таланти ежегодно се присъжда дотираната с 20 000 евро награда на FAG за иновации. Schaeffler Group обръща особено внимание на креативността на своите сътрудници: общопризнато е, че нашето управление на идеи принадлежи към най-добрите в Германия.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам