Пресмятане

BEARINX-online пресмятане на валове

Мощен софтуер за пресмятане на INA/FAG – сега достъпен и оnline
Тези услуги са само за INA/FAG-директни клиенти или INA/FAG-дистрибутори!

 

До сега достъпните в интернет Online-инструменти за изчисление най-често използват  твърде опростени изчислителни методи. При тях се игнорира разместването на лагера въз основа на провисването на вала и различната еластичност при различните типове лагери. Също така вътрешното разпределение на натоварването - от съществено значение за експлоатацията - се изчислява предимно чрез приблизителен метод.

 

С BEARINX®-online сега Вие имате възможност да определяте реалното натоварване, съобразено с провисването на вала и еластичността на търкалящия лагер. Естествено при това се изчислява точно и вътрешното разпределяне на натоварването в лагера - до контактното напрежение, съобразено с реалния профил на търкалящото тяло.

 
Комфортен потребителски интерфейс
 
Търкалящи лагери от INA-/FAG- базата данни
 
Графично представени реакции на вала
 
 

Комфортен потребителски интерфейс

Използваните изчислителни методи са идентични с използваните в BEARINX® алгоритми - двете програми използват един и същи изходен текст. BEARINX®-online дава възможност за пресмятане на многоопорни едноосни системи валове на Вашето работно място.

Допълненият с  Java потребителски интерфейс Ви подпомага при удобното въвеждане на данните. Графичното представяне на Вашата конструкция създава прегледност и улеснява контрола на данните.

Данните и геометрията на търкалящите лагери от каталожната програма на INA и FAG комфортно можете да вземете от интегрираната база данни. След това същинското пресмятане се извършва от мощни сървъри при INA.

На Ваше разположение са инженерите - консултанти

Създадените от Вас в BEARINX®-online файлове с данни са съвместими с BEARINX®. Чрез това Ви е улеснена бъдещата комуникация с нашите инженери - консултанти и се избягва двойната работа.

Прегледна документация за резултата в HTML-формат както и графичното представяне на реакциите на вала и вътрешното разпределяне на натоварването в лагера Ви улесняват при анализа на Вашите конструктивни варианти.

Изчерпателна помощна система и Online-съветник Ви улесняват, за да използвате целия потенциал на BEARINX®-online.

Приложение 4 към DIN ISO 281 (април 2003) дефинира на първо място единно пресмятане живота на умора при използването на съвременен компютърен метод.  Естествено, този изчислителен метод е на Ваше разположение в BEARINX®-online.

 
Не всичко става online: Личният контакт с Вас е важен за нас, както и преди!

Засилване на съвместната работа

С разработката на BEARINX®-online не се предвижда консултантските и изчислителните услуги от страна на INA и FAG да бъдат прехвърлени върху Вас. По-скоро нашето желание е да засилим съвместната работа с клиента и да Ви дадем възможност да направите своевременно още в процеса на разработката подходящ предварителен избор на лагер, за да редуцирате времето за реализирането й.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам