Пресмятане

BEARINX-online пресмятане на шпиндели

Мощен софтуер за пресмятане на INA/FAG – сега достъпен и оnline
Тези услуги са само за INA/FAG-директни клиенти или INA/FAG-дистрибутори!

 

Конвенциалните програми за пресмятане, които са на пазара, използват твърде опростени изчислителни методи. При тях се игнорира разместването на лагера, вследствие на провисването на вала и различната еластичност при различните типове лагери. Също така вътрешното разпределение на натоварването - от съществено значение за живота на умора - се изчислява предимно чрез приблизителен метод.

 

С BEARINX®-online сега Вие имате възможност да определяте реалното натоварване, съобразено с провисването на вала и еластичността на търкалящия лагер. Естествено при това се изчислява точно и вътрешното разпределяне на натоварването в лагера - до контактното напрежение, съобразено с реалния профил на търкалящото тяло.

 
Удобно въвеждане на данни за шпинделен възел
 
Търкалящи лагери от INA-/FAG- базата данни
 
 
 

Комфортен потребителски интерфейс

Алгоритмите на BEARINX®-online пресмятане на шпиндел са идентични с тези на BEARINX®, които се използват при INA и FAG. Die BEARINX®-online пресмятане на шпиндел Ви дава възможност за пресмятане на многоопорни едноосни системи валове на Вашето работно място.

Допълненият с Java потребителски интерфейс Ви подпомага при удобното въвеждане на данните. Графичното изображение на Вашата конструкция създава прегледност и улеснява контрола на данните.

Данните и геометрията на търкалящите лагери от каталожната програма на INA и FAG комфортно можете да вземете от интегрираната база данни. След това същинското пресмятане се извършва от мощни сървъри при INA.

На Ваше разположение са инженерите - консултанти

Файловете с данни, които сте създали с BEARINX®-online пресмятане на шпиндел, са съвместими с BEARINX® . Чрез това Ви е улеснена бъдещата комуникация с нашите инженери - консултанти и се избягва двойната работа.

Прегледна документация за резултата в HTML-формат както и графично изображение на реакциите на вала и вътрешното разпределяне на натоварването на лагера Ви улесняват при анализа на Вашите конструктивни варианти. С Online-съветник и изчерпателна помощна система Вие можете удобно да използвате целия потенциал на BEARINX®-online пресмятане на шпиндел.

Приложение 4 към DIN ISO 281 (април 2003) дефинира на първо място единно пресмятане живота на умора при използването на съвременен компютърен метод. Естествено, този изчислителен метод е на Ваше разположение и в новата Оnline-версия.

 
Не всичко става online: Личният контакт е особено важен при изчисляването на шпинделни лагери.

Засилване на съвместната работа

С разработката на BEARINX®-online пресмятане на шпиндел не се предвижда консултантските и изчислителните услуги от страна на INA и FAG да бъдат прехвърлени върху Вас. Напротив - ние желаем точно по този начин да работим по-близко заедно с Вас. Нашата цел е заедно още в началната фаза на разработката да направим подходящия предварителен избор за търкалящи лагери, за да съкратим сроковете за разработка във Вашата фирма.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам