Линейни търкалящи лагери и линейни плъзгащи лагери

Ролкови танкети

 

Ролковите направляващи танкети заедно с направляващите шини са подходящи за подредба фиксиран/фиксиран лагер или фиксиран/освободен лагер и образуват система лагеруване за линейни движения с неограничен ход. В затворена подредба те поемат сили от всички посоки и моменти по всички оси. Тяхната товароносимост е извънредно висока, а необходимото пространство за вграждане е много малко. Направляващите могат да бъдат натегнати предварително с клинове и в това състояние са изключително корави.

Чрез разнообразни възможности при подредбата на направляващите елементи ролковите циркулационни направляващи са подходящи за различни приложения в общото машиностроене, най-вече за линейни водения в металорежещи машини, когато са необходима големи точности на подвеждане и позициониране при дълъг път на преместване.

Програмата се допълва с клинове за предварително затягане за по-точно регулиране на предварителния натяг, регулиращи приспособления  за измерване на деформацията на околната конструкцията, когато трябва да се поемат сили на предварително натягане, и адаптори за лесен монтаж на ролковите направляващи танкети в подредба 45°.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам