ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

Система за избор на продукти и консултации medias

Лагерни тела
 
Публикации
 

Техническа информация за продуктите | 2010-03
Split plummer block housings SNV
For shaft diameters 20 mm to 160 mm and ¾ inches to 5½ inches

 
КОНТАКТ
 
Търкалящи лагери и плъзгащи лагери

Лагерни кутии

FAG-тяло и принадлежащите към него лагери образуват лагерувания, които са подходящи за машини, съоръжения и уреди.
FAG-лагерните тела се произвеждат предимно от сив чугун. Тела от стоманени отливки и сферографитен чугун доставяме по заявка. Тъй като в повечето случаи лагерите се мажат с грес и първоначалното напълване издържа дълго време, повечето тела нямат отвор за допълнително мазане. Въпреки това има удебелявания или маркировки, които показват къде могат да се направят отвори за мазане при необходимост. При допълнителното мазане трябва да се гарантира, че излишната грес може да излезе.

Местата на лагерите в тялото по правило са обработени така, че лагерите да могат да се преместват, следователно да действат като освободени лагери. Фиксирани лагери се получават посредством поставяне на фиксиращи пръстени, ако те са посочени в таблиците. Фиксиращите пръстени трябва да бъдат поръчани отделно. Телата без фиксиращи пръстени се доставят в изпълнение за освободени лагери (L) или за фиксирани лагери (F).

Всички външни повърхности на FAG-телата и частите от телата, обработени без стружкоотнемане, имат универсално покритие (цвят RAL 7031, синьосив). Покритието може да бъде лакирано с всички видове хамершлаг-лакове от изкуствена смола, полиуретан, акрил, епоксидна смола, хлор-каучук, нитролак или киселинно втърдяващи лакове. Антикорозионната защита на обработените със стружкоотнемане вътрешни и външни повърхности може да се отстрани много лесно.

За уплътняване на лагерното тяло в зависимост условията на приложение, се предлагат контактни уплътнения, неконтактни уплътнения и комбинация от двата вида, виж схематичните чертежи.

 
 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам