ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

Система за избор на продукти и консултации medias

Цилиндрично-ролкови лагери
 
КОНТАКТ
 
Цилиндрично-ролкови лагери

Цилиндрично-ролкови лагери без сепаратор с канали за мазане

Цилиндрично-ролковите лагерите с канали на гривните са безсепараторни, двуредови конструктивни елементи, състоящи се от масивни външни и вътрешни пръстени с бордове, с водени по борда цилиндрични ролки и уплътняващи пръстени.

Външните пръстени имат канали за осигурителни пръстени. Вътрешните пръстени за разделени аксиално, по-широки са с 1мм от външните пръстени и се държат заедно от валцувана стоманена лента.

Фиксирани лагери

Цилиндрично-ролковите лагери с пръстеновидни канали са фиксирани лагери. Тези много корави лагери поемат заедно с големите радиални сили и аксиални сили в двете посоки.

С безсепараторното си изпълнение те разполагат с максимално голям брой търкалящи тела и по този начин максимални динамични и статични товароносимости. Поради кинематичните условия те обаче не достигат високите обороти, които са възможни при цилиндрично-ролковите лагери със сепаратор.

Лагери за въжени повдигателни шайби

Посредством каналите във външния пръстен пръстените на лагера лесно се закрепват аксиално. Така лагерите са много подходящи за лагеруване на въжени повдигателни шайби.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам