ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

Система за избор на продукти и консултации medias

Цилиндрично-ролкови лагери
 
КОНТАКТ
 
Цилиндрично-ролкови лагери

Цилиндрично-ролкови лагери със сепаратор

Едноредовите цилиндрично-ролкови лагери със сепаратор са елементи, състоящи се от масивни външни и вътрешни пръстени и цилиндрично-ролкови венци. Външните пръстени имат неподвижни бордове от двете страни или са без бордове, вътрешните пръстени имат един или два неподвижни борда или са без бордове. Сепараторът предотвратява взаимния контакт на цилиндричните ролки по време на търкалянето.

Цилиндрично-ролковите лагери са много корави, издържат на голямо радиално натоварване и чрез сепаратора са подходящи за по-високи обороти в сравнение с безсепараторните изпълнения. Лагерите с означение Е след цифровото означение имат комплект усилени ролки и са разчетени за максимална товароносимост.

Лагерите са разглобяеми. По този начин те по-лесно се монтират и демонтират. По този начин сглобката на двата лагерни пръстена става стегната.

Едноредовите цилиндрично-ролкови лагера със сепаратор биват освободени лагери, опорни лагери и фиксирани лагери.

X-life

Много на брой канструктивни серии се доставят в изпълнение Х-life.
Лагерите с X-life-качество са с намалена грапавост Ra и по-добра точност във формата на работните повърхности в сравнение с подобни изпълнения без X-life. По този начин при еднакво оразмеряване товароносимостта и продължителността на живот на тези лагери е по-висока. При определени приложения лагеруването може да бъде разчетено за по-малки размери.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам