ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

Система за избор на продукти и консултации medias

Шарнирни лагери
 
КОНТАКТ
 
ELGES- шарнирни лагери, плъзгащи втулки, шарнирни глави

Шарнирни лагери без необходимост от поддръжка, цилиндрични плъзгащи втулки

Шарнирните лагери, които не се нуждаят от поддръжка, се използват, когато има специални изисквания към продължителността на експлоатация или поради технически причини, свързани със мазането, не са подходящи лагери с метално плъзгане, напр. при едностранно натоварване. Шарнирните лагери позволяват пространствени движения за настройване и поемат, в зависимост от конструкцията (радиални, с ъглов контакт, аксиални лагери), предимно радиални, комбинирани или аксиални натоварвания.

Шарнирните лагери, които не се нуждаят от поддръжка, имат специални плъзгащи покрития на базата на PTFE (политетрафлуоретилен). По функционалната си годност това са:

  • ELGOGLIDE® – най-функционалното плъзгащо покритие
  • PTFE-свързващо вещество
  • PTFE-фолио

Тези материали образуват плъзгащата работна повърхност на външния пръстен или на шайбата за вал. Те пренасят възникващите силите и поемат мазането - лагерите не трябва да се мажат допълнително!

Радиални шарнирни лагери

Радиалните шарнирни лагери се състоят от вътрешни и външни пръстени с плъзгащи покрития от ELGOGLIDE®, PTFE-свързващо вещество или PTFE-фолио, които не се нуждаят от поддръжка. Освен радиалните сили те поемат и малки аксиални сили и са подходящи за променливи динамични натоварвания.
Капсулованите шарнирни лагери са защитени от замърсяване и водни пръски посредством маншетни уплътнения. Големите шарнирни лагери от d = 320 mm принадлежат към лагерите първа класаX-life.

Шарнирни лагери с ъглов контакт

Шарнирните лагери с ъглов контакт се състоят от вътрешни и външни пръстени с ELGOGLIDE®. Освен радиалните сили те поемат и по-големи аксиални сили и са подходящи за променливи динамични натоварвания.

Аксиални шарнирни лагери

Аксиалните шарнирни лагери се състоят от шайби за вал и корпус с ELGOGLIDE®. Те поемат предимно аксиални сили и са подходящи като опорни лагери.
Големите шарнирни лагери от d = 220 mm принадлежат към лагерите първа класа.X-life.

Цилиндрични плъзгащи букси

Цилиндричните плъзгащи букси се състоят от едно опорно тяло от стомана с ELGOGLIDE®. Освен въртеливи движения те допускат и аксиални движения и поемат по-големи сили в сравнение с конвенционалните плъзгащи лагери.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам