ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

Система за избор на продукти и консултации medias

Шарнирни лагери
 
КОНТАКТ
 
ELGES- шарнирни лагери, плъзгащи втулки, шарнирни глави

Шарнирни лагери с необходимост от поддръжка

Лагерите, което се нуждаят от поддръжка, трябва да се мажат чрез плъзгането стомана/стомана или стомана/бронз. Мазилното вещество понижава триенето, намалява износването, удължава продължителността на експлоатация и предпазва от корозия. При изчисляване на лагеруването трябва да се внимава лагерният възел да може да бъде снабдяван с достатъчно грес. Лагерите могат да бъдат радиални, с ъглов контакт и аксиални.

Радиални шарнирни лагери

Радиалните шарнирни лагери се състоят от вътрешни и външни пръстени с плъзгане стомана/стомана или стомана/бронз и се мажат през външния и вътрешния пръстен. Те поемат радиални сили, пренасят движения и сили с малки моменти и по този начин предпазват конструктивните елементи от напрежения при огъване. Лагерите са подходящи най-вече за променливи натоварвания с ударни и импулсни натоварвания и допускат малки аксиални натоварвания в двете посоки. Капсулованите шарнирни лагери са защитени от замърсяване и водни пръскии посредством маншетни уплътнения.

Шарнирни лагери с ъглов контакт

Шарнирните лагери с ъглов контакт се състоят от вътрешни и външни пръстени с плъзгане стомана/стомана. Освен радиалните сили те поемат и по-големи аксиални сили, подходящи са за променливи динамични натоварвания и се използват между другото като алтернатива от плъзгащи лагери за конусно-ролкови лагери от серията 320Х по DIN 720, когато натоварвания в комбинация с малък ъгъл на завъртане водят до повреди на търкалящите лагери. Шарнирните лагери с ъглов контакт пренасят движения и сили с малки моменти и по този начин предпазват конструктивните елементи от напрежения при огъване. Те са предвидени за мазане с грес през външната гривна.

Аксиални шарнирни лагери

Аксиалните шарнирни лагери се състоят от шайби за вал и корпус с плъзгане стомана/стомана, поемат аксиални сили и предават опорни сили с малки моменти към съседната конструкция. Могат да бъдат комбинирани с радиални шарнирни лагери от серията Е по DIN ISO 12 240-1 за поемане на радиални сили. Лагерите се мажат през шайбата за корпус.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам