ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

Система за избор на продукти и консултации medias

Обтегачи на вериги / опъвателни ролки на ремъци
 
Публикации
 

Каталог | 2019-01
Rolling bearings
Ball bearings, Roller bearings, Needle roller bearings, Track rollers, Bearings for screw drives, Insert bearings/housing units, Bearing housings, Accessories

 
КОНТАКТ
 
Лагери със затегателни елементи/ корпусни възли / обтегачи на вериги / опъвателни ролки на ремъци

Обтегачи на вериги / опъвателни ролки на ремъци

Обтегачи на вериги

Обтегачите на вериги INA са верижни водачи и обръщачи за втулкови и ролкови вериги. Те компенсират обусловените от работата удължения на веригите и подобряват плавността на хода на системата при високи натоварвания и скорости.

Готовите за монтаж конструктивни възли се състоят от шайби на верижното колело и сачмени лагери. Шайбите на верижното колело са от стомана с по-голяма якост, металокерамична сплав или пластмаса (полиамид). Шайбите на верижното колело от пластмаса се движат много плавно и безшумно. Тъй като вътрешният пръстен на сачмения лагер е удължен от двете страни, вече не са необходими допълнителни дистанциращи пръстени.

При серията KSR..BO вътрешният пръстен се закрепва към вала с фиксиращ пръстен. Отворът на лагерите от тази серия има положителен допуск. По този начин при средни натоварвания и скорости могат да се използват необработени валове до допуск по ISO h9.

Опъвателни ролки за ремък

Опъвателните ролки а ремъци са опъвателни системи за ремъчни предавки и обръщачи. Те

  • увеличават ъгъла на обхващане при ремъчните предавки и по този начин пренасят по-големи мощности или позволяват по-малките оразмерявания
  • компенсират производствено обусловени удължавания на ремъка
  • допускат по-къси осеви разстояния
  • намаляват износването на ремъчната предавка.

Готовите за монтаж конструктивни възли се състоят от дълбокоизтеглени, профилирани и занитени една към друга шайби от листова стомана и сачмени лагери. По-големите диаметри на шайбите са допълнително заварени . Входящата фаза на профила на шайбата предотвратява повреди на ремъка. Поради изпълнението от листова стомана допълнително въртящите се маси и възникващият дебаланс са много малки.

Модификация А е подходяща за клиновидни ремъци, модификация В за плоски, клинови и кръгли ремъци, модификация D за кръгли ремъци както и за стоманени и конопени въжета.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам