ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

Система за избор на продукти и консултации medias

Самонагаждащи ролкови лагери
 
 

Техническа информация за продуктите | 2014-08
Sealed Spherical Roller Bearings
With reliable protection against contamination

 
КОНТАКТ
 
Търкалящи лагери и плъзгащи лагери

Самонагаждащи ролкови лагери

Самонагаждащите сачмени лагери са двуредови, самоблокиращи възли, състоящи се от масивни външни пръстени с кухи сферичнообразни пътечки на търкаляне, масивни вътрешни пръстени както и от бъчвообразни ролки със сепаратори. Вътрешните пръстени имат цилиндрични или конусни отвори.

Симетричните бъчвообразни ролки се нагаждат безпроблемно към кухите сферичнообразни пътечки на търкаляне на външните пръстени. По този начин се компенсират провисвания на вала и несъосности на лагерните възли.

X-life

Много на брой конструктивни размери самонагаждащи ролкови лагери се предлагат в изпълнение Х-life. Тези лагери нямат среден борд на вътрешния пръстен и затова са с по-дълги бъчвообразни ролки, подобрена кинематика, оптимизирани повърхности и функционално по-годни материали. По този начин се повишава динамичната товароносимост и при еднакви работни условия чувствително се повишава номиналната продължителност на живота на лагера. При определени приложения лагерите могат да бъдат разчетени с по-малки размери.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам