ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ

Система за избор на продукти и консултации medias

КОНТАКТ
 
Търкалящи лагери и плъзгащи лагери

Тънкостенни лагери

Тънкостенните лагери са високопрецизни, безшумни и много товароносими лагери. Тези сачмени лагери се предлагат в три различни конструкции с екстремно малко, предимно квадратно напречно сечение. Напречното сечение при дадена серия остава непроменливо дори и при по-големи диаметри на вала и на отвора на корпуса. Затова лагерите се означават и като Constant Section (CS). Тази особеност отличава тънкостенните лагери от обикновенните лагери, които са по нормите стандартите ISО.

Поетапно така може да се избере по-голямо напречно сечение и по този начин лагер, който може да поеме по-голямо натоварване без да е необходима смяната на диаметъра на вала. С тънкостенните лагери могат да се изпълняват особено леки конструкции, които се нуждаят от малко пространство.

Сачмени лагери, четириточкови лагери, сачмени лагери с ъглов контакт

Тънкостенните лагери се предлагат като сачмени лагери (С), четириточкови лагери (Х) и сачмени лагери с ъглов контакт (Е). Всяка от тези конструктивни форми се предлага в различни типоразмерни серии. Типоразмерните серии отговарят на големшното на напречното сечение. Сачмите съответстват на типоразмерната серия.

Сачмени лагери поемат радиални и двустранно аксиални натоварвания.

Четириточковите лагери поемат радиални и двустранно аксиални натоварвания; така те действат като двуредови сачмени лагери с ъглов контакт.

Сачмените лагери с ъглов контакт могат да бъдат запълнени с оптимален брой сачми и имат контактен ъгъл от 30°. Те поемат значително по-големи радиални натоварвания от сачмените и четириточковите лагери и могат да бъдат натоварвани едностранно аксиално. За специални изисквания сачмени лагери с ъглов контакт могат да бъдат доставени като сдвоени лагери. Тези комбинации имат значително по-голяма коравина и товароносимост в сравнение с решенията с единични лагери.

 

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам