Search term

Schaeffler Mounting Manager

Schaeffler Mounting Manager комфортно ви подпомага при избора на верен монтаж на лагери и предлага следните възможности:

 • показва някои механични и хидравлични методи
 • пресмята необходимите монтажни параметри и дава полезни указания за монтаж
 • изготвя списък на необходимите аксесоари и инструменти

Schaeffler Mounting Manager

Функции на Schaeffler Mounting Manager от един поглед

За да използвате всички предимства и възможности на Mounting Manager, избирате необходимите параметри за пресмятането стъпка по стъпка. Приложението Ви води през шест лесни стъпки до финален доклад.

 1. Избор на лагер
  Филтрирайте от общи типове лагери през конкретни серии до лагера, за който искате да получите информация за монтаж.
 2. Лагерна позиция
  Дали лагерната позиция е върху вала, затегателна или изтегляща втулка, решавате Вие между предварително зададени варианти.
 3. Методи на измерване и монтаж
  При методите на измерване можете да избирате между аксиален път на изместване и намаляване на радиалната хлабина. Също при методите за монтаж има различни варианти за избор.
 4. Опции за пресмятане
  Mounting Manager дава точни резултати, при въвеждане на различни измерени размери. Тази стъпка ще бъде пропусната в определени предварителни селекции, така че резултатът да се показва директно.
 5. Резултат
  Важни параметри на монтажа като начална сила, тангенциални напрежения, както и други сили, ще бъдат посочени за начална и крайна позиция. Нищо не пречи на перфектния монтаж с допълнително предложените компоненти и инструменти.
 6. Доклад
  Финалният доклад обобщава всички въведени данни, както и резултатите. Този доклад може да се запише като PDF- или HTML-файл или да се отпечата.

Функции на Schaeffler Mounting Manager от един поглед

Лагерите с конусен отвор се монтират или директно върху конусен вал/шийка или чрез затегателна респективно изтегляща втулка върху цилиндричен вал. Настройката на радиалната хлабина се извършва или конвенционално посредством луфтомерни пластини или с измерване на аксиалното изместване.

а) Монтаж на лагери с конусен отвор чрез измерване на аксиалното изместване

Лагерът е доведен до стартова позиция посредством хидравлична гайка. Посредством дигитален манометър за всеки лагер се взима предвид необходимото стартово налягане в хидравличната гайка. Аксиалният път от таблицата се измерва посредством дълбокомер, шублер или индикаторен часовник. Крайното измерване на радиалната хлабина винаги е с луфтомерни пластини.

Тези монтажни методи:

 • значително скъсяват и улесняват монтажа
 • осигуряват най-висока сигурност и точност
 • позволяват коректен монтаж на уплътнени лагери

б) Монтаж на лагери с конусен отвор чрез измерване намаляването на радиалната хлабина

При движението на лагерът върху конусната шийка вътрешният му пръстен се се разширява и това води до намаляване на радиалната лагерна хлабина. Това намаляване на радиалната хлабина е мярка за стегнатата сглобка на лагера. Измерването е посредством луфтомерни пластини.

Share Page

Schaeffler използва бисквитки, за да Ви гарантира оптимално използване. Чрез по-нататъшното използване на тази страница вие приемате използването на бисквитки. Допълнителна информация

Приемам